Početak rujna. Mirisi kasnog ljeta, gotovo mistični, pjesnički, umjetnički. Bude želju da se ovaj trenutak zaustavi i traje zauvijek. Da traje kasnije, kada živost boja zamijene umirujući tonovi jeseni, i kada hladne magle odnesu esencije ubranih grozdova. Budite dio tog trenutka. Brežuljci Vižinade zovu vas svojom vibracijom, vinogradi vam pjevaju pjesmom berbe, mladog vina, života.

franc-arman

Svake godine, s jednakim uzbuđenjem i golemom zahvalnošću, iščekujemo ovo vrijeme kada se poklonimo plodovima svoga rada i s najvećom predanošću stvaramo ono čemu smo već generacijama posvećeni. Naše vino.

Dođite, otkrijte, sudjelujte u našim najvrjednijim trenucima. Prošetajte stazama oko Vižinade, upijte životnu energiju slikovitih brežuljaka i prepustite se osjećaju. Prođite i kroz bogate maslinike, dotaknite plod moćnog drveta masline koje se u našem podneblju toliko cijeni i njeguje. Zastanite u toj šetnji pokraj čudesnih polja lavande i zapečatite negdje u svom srcu i umu taj osjećaj pripadnosti i slobode u isto vrijeme. Praćeni mirisima nježne lavande dođite i do našeg vinograda u Nardučima.

    

Čekamo vas ovdje u jeku berbe, neopisivo sretni što je ovogodišnji urod zdrav, snažan, obilan. Priroda nas je počastila. A ono što nam je darovala mi pretačemo u kvalitetu. Stoga sjednite opušteno u našu kušaonu vina i svjedočite tom neprocjenjivom poklonu prirode uobličenom u simfoniju okusa, mirisa i arome. Istinski uživajte u našim vinima koja počivaju na tradiciji dužoj od stoljeća i pol, neutaživoj želji za novim znanjima te predanom i marljivom radu cijele obitelji Arman. Budite dio vinskog doživljaja kojem ćete se uvijek iznova vraćati. Provedite s nama ponešto vremena da biste bili nagrađeni trajnim sjećanjem na atmosferu našeg vinograda i podruma. Na naša jedinstvena vina na koja smo toliko ponosni.

Franc Arman kušaona