Istra, Terra Magica, specifično je podneblje u kojem se isprepliću energije sva četiri osnovna životna elementa – zemlje, vatre (sunca), vode i zraka. Ta kombinacija tvori jedinstvenu energetsku silu koju nikada nećete zaboraviti jednom kad je osjetite kako vas prožima. Ona predstavlja čistu esenciju života i postojanja, onaj sklad u nama i svemu oko nas o kojem maštamo cijeli život. A ta snaga prirode i svega od čega smo satkani dostupna vam je lako, samo ako znate gdje tražiti. Ona obitava, tiha i moćna, u jedinstvenom istarskom vinu. Stoga kad vas pozivamo da posjetite našu vinariju i kušate ono u što smo utkali srce i dušu, ne zovemo vas samo na klasičnu degustaciju.

Zovemo vas da slavite prirodu, mirise, okuse, arome. Zovemo vas da slavite život i njegovu ljepotu. Jer upravo tome svjedočimo svaki dan u našim vinogradima u pitoresknom selu Narduči nadomak Vižinade. U njima zrije grožđe koje našoj malvaziji daje neponovljivu aromu cvijeća i voća. U našim vinogradima oblikuje se materija od koje nastaje sauvignon blanc, vrhunac elegancije s daškom arome tropskog voća, chardonnay, sivi pinot, malvazija classic, perla bianca… Za maksimum intenziteta, čarolija naših vinograda stvorit će cabernet franc, teran, merlot i teran barrique, crna vina neponovljive snage i okusa.

Dođite, stoga, posve otvorenog srca i uma u našu kušaonu da vas provedemo kroz ovu posebnu vinsku priču. Doživite u cijelosti ono čemu zdušno posvećujemo svaku sekundu, svake minute našega dana. Kušajte, uživajte, osjetite, upamtite emociju. Ponesite naša vina sa sobom i sljubite ih s ribljim menijima, vrhunskim sirevima, pršutom, mesnim delicijama i tjesteninama specifičnim za ovo podneblje. Jer Istru ćete osjetiti i kroz njezinu gastronomiju. A naša vina bit će vrhunac, taj poseban “touch” bez kojeg slagalica nije cjelovita.

Franc Arman kušaona