Kvaliteta i posebnost Franc Arman vina već je duže vrijeme poznata i van granica naše države. I ne samo to. Prešli smo i ocean, pa s ponosom možemo reći da već šest godina naš teran, pinot sivi i rose izvozimo u Sjedinjene Američke Države. Jest, Amerika je zemlja daleka, ali u njoj je mnogo naših ljudi kojima su Hrvatska i ovi krajevi blizu srca i uvijek u mislima. Upravo su hrvatski iseljenici bili ti koji su prepoznali vrhunska Franc Arman vina te omogućili njihov plasman na američko tržište. Pritom se zahvaljujemo svima koji u gutljaju našeg terana, pinota sivog ili rosea osjećaju domovinu, a jednako tako i američkoj tvrtki “Blue Ice” koja je generalni uvoznik za naša vina u Americi.

U Ameriku svake godine izvezemo oko 20.000 boca, što je petina naše ukupne proizvodnje. Osim u SAD, izvozimo i u Crnu Goru, Kanadu i Rusiju. No baš je američko tržište okosnica našeg izvoznog poslovanja. Sretni smo i beskrajno zadovoljni što hrvatski iseljenici u Americi, iako su im dostupna sva vina ovoga svijeta, traže ono naše, traže te prepoznatljive okuse domovine iz koje vuku podrijetlo. Zbog tih ljudi, ali i zbog kvalitete u koju smo predano uložili sav svoj trud, Franc Arman vina na tamošnjem su tržištu odlično prihvatili i domaći stanovnici, Amerikanci. Doživljavaju ih kao nešto drugačije i egzotično, a povratne reakcije više su nego odlične. Francuska i španjolska vina Amerikancima su bila dostupna i prije, dok su ona iz Hrvatske bila za njih nešto novo, jedan izazov koji ih je privlačio, koji su, kao istinski ljubitelji vina, željeli probati. I oduševili smo ih.

Možda smo mali, i možda smo im daleko, ali vrsnost i kvaliteta uvijek pronađu svoj put, ma koliko on milja ili kilometara bio dug. A na nama je da budemo još bolji i još prepoznatljiviji. To smo zacrtali u našim počecima, i toga se držimo u svakom trenutku našeg rada.