Pjenušac Perla Bianca, kojeg proizvodimo u našoj Vinariji Franc Arman, nije specifičan samo po svom osobitom i osebujnom okusu, već i po činjenici na koju smo doista ponosni – da je u potpunosti hrvatski proizvod.

To znači da se svaki korak pripreme i proizvodnje našeg pjenušca odvija u Hrvatskoj, od uzgoja i berbe malvazije do proizvodnje charmat metodom te punjenja u boce. Jedni smo od rijetkih koji sve rade ovdje, jer drugi vinari često dio procesa nakon berbe obavljaju u inozemstvu. A uz pojam Perle Biance kao hrvatskog proizvoda ide mnogo toga.

U prvom redu, tu je specifična mikrolokacija – naš vinograd u Nardučima gdje loze malvazije rastu na crvenom tlu bogatom mineralima, i zato naš pjenušac ima taj poseban, mineralni okus. Jednako tako, iznimno je bitno vrijeme berbe, kao i da loze nemaju pretjerani urod, što sprječavamo rezidbom i razrjeđivanjem grozdova. Za Perlu Biancu grozdove beremo već krajem kolovoza te odmah krećemo u prvu fermentaciju. Nakon toga ide i sekundarna fermentacija u posebnim, ojačanim tankovima.
Konačni proizvod je fantastičan pjenušac protkan aromama koje podsjećaju na citruse i bagremov cvijet, i koji doista daje poseban doživljaj svakome tko uživa u njegovom okusu. Svim ljubiteljima pjenušca Perla Bianca stručnjaci iz Vinarije Franc Arman preporučuju da pjenušac drže na tamnom mjestu gdje temperatura ne prelazi 20 Celzijevih stupnjeva. Također, kako biste maksimalno doživjeli okus našeg pjenušca, savjetujemo da ga prije konzumacije ohladite na temperaturu između nula i deset Celzijevih stupnjeva. Što je hladniji, to je njegov okus bogatiji, a doživljaj potpuniji.

Sretni smo i zadovoljni što se kultura pijenja pjenušca u Hrvatskoj diže na sve višu razinu, a vrhunski proizvodi i dojmljive arome, što karakterizira i naš Perla Bianca pjenušac, najbolje su jamstvo da će se broj ljubitelja ovog profinjenog pića svakim danom sve više povećavati. Mi smo tu da iz prirode izvučemo najbolje, a vi ste tu da u tome uživate.