Povjesničari se ni do danas nisu usaglasili u tomu gdje je napravljeno prvo vino u povijesti čovječanstva. U tom kontekstu spominju se planine današnje Gruzije i prvo vino koje je nastalo još šest tisuća godina prije Krista, ali i Armenija, Iran, Kina… No ono o čemu nitko ne dvoji je da su za prve božanske gutljaje bile zaslužne – žene.
Upravo su one imale zadatak sakupljati slasne bobice, i baš su one došle na ideju da ih spreme u drevne, glinene posude te tako spremljene ostave na mračnom i hladnom mjestu. Prva spoznaja da zatvorene bobice fermentiraju i stvaraju miomirisnu tekućinu fantastičnog okusa bila je slučajna. No od tog trenutka ništa više nije bilo slučajnost.
Danas su žene u velikom broju zastupljene u vinarskoj industriji, a mi u vinariji Franc Arman s ponosom ističemo da bez naših žena u obitelji ne bismo bili ovo što smo danas. One su naša pokretačka snaga, rasadnik novih ideja, obdarene urođenim talentom da se stope s prirodom te iz nje uzmu ono najbolje što daje. Njihova nepca na poseban način doživljavaju svaku novu berbu, svaku novu kapljicu vina koju stvaramo. Zahvaljujući i ženskoj energiji, vinarija Franc Arman danas je prepoznatljivi brend koji se temelji na postulatima prirodnog uzgoja i nudi samo najbolje.
I zato ženama iz naše obitelji, ali i svim drugim, želimo od srca sretan njihov dan. Divimo se njihovoj snazi, samosvjesnosti, nepresušnoj energiji i istančanom ukusu koji nas uvijek vodi u pravom smjeru. Posegnite danas, na Dan žena, za našom malvazijom, teranom, ili nekim drugim okusom iz naše ponude, i nazdravite svojim posebnim, jedinstvenim ženama. Zahvalite im za ono što jesu i zato što su tu, uz vas. I mi ćemo upravo to učiniti.

Od srca vam sretan Dan žena sa suncem okupanih brežuljaka i vinograda u Nardučima!